Een mooie manier om met kinderen over allerlei levenszaken te praten.

Kinderen vanaf 7 jaar zijn prima in staat om zelf hun problemen of uitdagingen te onderzoeken.

Zo werkt Teken je gesprek

Kleuren geven verschillende gemoedstoestanden aan:  rood staat voor situaties die nog moeilijk zijn, oranje voor niet zo prettig en niet zo effectief en groen voor wat goed gaat, prettig is.

Het kind vertelt over wat hij al geleerd heeft in het leven en wat hij nog moeilijk vindt en wil leren.  Ik schrijf in kernachtige zinnen op wat het kind vertelt.  Zo ontstaat een duidelijk en kleurrijk overzicht van het gesprek.

Het kind kiest zelf voor datgene waarmee hij wil oefenen, wat hij wil leren.  De gedachten en emoties bij de activiteit die wordt uitgewerkt , worden ook met symbolen en kleuren in het overzicht verwerkt.  Zo ziet het kind zelf de kern van wat hij moeilijk vindt en komt zelf tot een inzicht en oplossing. 

Ik werk met verschillende sjablonen.  We starten met een gesprek over wat er al goed gaat en waar je kind tegenaan loopt.   Het kind kiest voor een onderwerp wat nog niet goed gaat en dit werken we verder uit.  Soms is dit een voor- en nadelen gesprek of een ketting van gebeurtenissen.

Je kind kiest zelf voor een onderwerp wat we verder uitwerken en bepaalt zelf met wie de tekeningen worden gedeeld.  Soms is het nog te vers om te delen.